Een aanrijding digitaal, via smartphone of tablet aangeven

Dankzij de app Crashform kunnen bestuurders sinds januari ook digitaal, via een smartphone of tablet, aangifte doen van een  aanrijding. Sommige verzekeraars boden al een app aan hun eigen klanten aan, maar deze app maakt het mogelijk om met alle partijen tegelijk te communiceren.

De app biedt vooral tijdswinst en verkleint bovendien het risico op fouten en/of onvolledige informatie.

Hoe deze app te gebruiken?

Bij het eerste gebruik kan de gebruiker een profiel aanmaken met zijn/haar persoonlijke- en verzekeringsgegevens. Bij een aangifte vult de app de gegevens zelf in. Een andere mogelijkheid is de QR-code te scannen die alle verzekeraars binnenkort  op de groene kaart zullen afdrukken. De code bevat informatie over de verzekerde voertuigen en de verzekeringsnemers.

Bij een aangifte stelt de app je een aantal vragen over de omstandigheden van het ongeval. Je geeft de schade aan de voertuigen in, eventueel aangevuld met fotomateriaal.

Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk in PDF-versie terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar. Vergeet zeker ons emailadres (van ons verzekeringskantoor) niet in te vullen. Zo krijgen wij ook de aangifte binnen.

Slechts een van de twee partijen moet over een smartphone of tablet beschikken om aangifte te doen via de app. Beiden moeten wel over een e-mailadres beschikken om de aangifte te kunnen ontvangen.

De elektronische aangifte heeft, volgens juridische experts, dezelfde waarde als het papieren aangifteformulier dat vanzelfsprekend nog steeds geldig blijft.

Crashform van Assuralia is beschikbaar in de Google Play Store en de App Store van Apple.

Crashform