Blog

Uw pensioen : zorg voor een plan !

Uw Van Oerle Plan, de gids naar een mooie financiële toekomst !

Uw pensioen : zorg voor een plan ! 

Wat geld oppotten, een kapitaaltje opbouwen via pensioensparen, slim beleggen en aan het einde van de rit zien hoe het allemaal uitdraait, is natuurlijk ook een plan, maar er bestaan verstandigere manieren om financiële rust te vinden.

Al aan een dierenverzekering voor hond of kat gedacht ?

Je hond ligt als een zielig hoopje ellende in de zetel.  De afspraak met de dierenarts ligt al vast. De zorgen om je hond maken je onrustig.  Wat zou er met je huisdier aan de hand (of poot) zijn? Hopelijk is je trouwe viervoeter snel weer op de been.

Toch vraag je je ook af hoeveel het gaat kosten. Geld groeit immers niet aan de bomen. Medische kosten swingen tegenwoordig echt de pan uit.

Had je maar eerder aan die huisdierenverzekering gedacht...

Verzekerings en financieel advies, gewoon vanuit jouw zetel !

Momenteel gaan we met zijn allen door een heel moeilijke periode t.g.v. het Coronavirus en moeten we ons leven reorganiseren. Dit is ook zo voor de werking van ons kantoor.  Gezien we op dit moment geen klanten kunnen ontvangen op kantoor, maar wel beschikbaar blijven, per telefoon en/of email, hebben wij ook gezocht naar bijkomende oplossingen, ten einde onze adviesrol ten vollen te blijven spelen.

De aansprakelijkheid bij ritsen in de praktijk

Artikel 12 bis wegcode, houdt een nieuwe verplichting tot ritsen in het geval dat het verder rijden op een rijstrook wordt verhinderd. Hoe verloopt dit nu in de praktijk ? 

 

Het uitvoeren van een maneuver maakt een bestuurder principieel voorrangsplichtig ten overstaan van het overige wegverkeer (artikel 12.4 wegcode).  het van rijstrook of file veranderen wordt nadrukkelijk als een maneuver beschoud dat aanleiding geeft tot het naleven van dergelijke voorrangsplicht.

Nieuwe wet op de rechtsbijstandsverzekering

Vrouwe Justitia

 

Op 4 april ll. werd in de Kamer de tekst van het wetsvoorstel tot het toegankelijker maken van de rechtsbijstandsverzekering goedgekeurd.  Het gaat om een ingrijpende wijziging met verregaande gevolgen.